If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Carrier Command i na X360, s termínem a vydavatelem

Patronaci nad českým sci-fi převzala osobnost britské scény.

Z domácího studia Bohemia Interactive dnes dorazily samé pozitivní zprávy. Jejich kombinace sci-fi first/third-person akce s real-time strategií se objeví vedle PC také pro Xbox 360 a to v tutéž dobu i se shodným obsahem, neb vývoj prý pobíhal paralelně. Dosud se o konzolové verzi hovořilo jen mlhavě a zvenčí se zdálo, že nedopadne, podobně jako u série ArmA.

Nedávno odložený Carrier Command: Gaea Mission také už má pevný termín vydání. V "celé galaxi"i vyjde 27. září letošního roku.

Nejdůležitější novinkou je sehnání evropského distributora pro krabicové verze, kterým se stal britský Mastertronic. Dohodnutí se s neznámou firmou, která se specializuje na sektor budgetovek či velkoobchod s hrami, může na první pohled působit jako znouzectnost, pro Slavomíra Pavlíčka a celé Bohemia Interactive však jde o výhru.

Majitel a šéf Mastertronicu Andy Payne patří mezi nejváženější osobnosti britského herního průmyslu. Je šéfem tamní asociace, aktivní v charitě GamesAID, BAFTA, Just Flight a ještě než se zasloužil o vyřešení potíží GAME, byl oceněn za svůj přínos pro celou herní scénu. Navíc byl shodou náhod osobně u toho, když v 80. letech vycházela původní hra Carrier Command pro Atari ST, takže se se svými kontakty a vlivem určitě zasadí o to, aby se o duchovním nástupci z Česka dozvěděl úplně každý. Nemělo by to proto skončit neviditelností hry, jako tomu v podobných případech u pasivních menších distributorů běžně bývá.

Naše videodojmy z bety Carrier Command

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Carrier Command: Gaea Mission

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments