If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Časopis Level se letos po zdražení ztenčil o jedno DVD

I kvůli zvýšení DPH přesunul videa na internet.

Domácí herní časopis Level od aktuálního 213. čísla ruší fyzickou Video DVD přílohu. Namísto dosavadního vylisování na přenosné médium, jak byli čtenáři zvyklí, přesunul tento druh obsahu do neveřejné sekce na webu. Otamtud si ho zájemci mohou přehrát přes internet po zadání kódu z časopisu: "Jedinou podmínkou je webový prohlížeč a běžné internetové připojení (které je natolik rozšířené, že jsme se k tomuto kroku odhodlali)."

V současné době ale tato novinka nefunguje a videa nejdou spustit ani stáhnout, hlásí nespokojení předplatitelé na Facebooku Levelu. Podle něj za to může technická chyba, která má být opravena v pátek.

"Nebudu zastírat, že za tímto krokem je také vliv zvyšující se daně z přidané hodnoty (DPH). Přesun video obsahu je vhodným krokem, jak se vyhnout další vlně zdražování," vysvětlil v úvodníku důvody šéfredaktor Michal Křivský. Vyzdvihl, že díky změně mohou vyrábět videorecenze ve vyšším rozlišení, jak prý mnozí požadovali, což předtím kvůli kapacitě DVD nemohli.

Cena časopisu Level na stánku se potichu zvýšila o 10 Kč už před Vánocemi - konkrétně v předposledním 211. čísle z listopadu z 250 Kč na 260 Kč, ale tehdy tam ještě Video DVD přiloženo bylo. Časopis Score, který je podle auditu prodávanější, dle údajů na aktuální obálce se SWTOR stále stojí 199 Kč.

V 16. podcastu EG, který bude k poslechu tento víkend, jsme se o papírových herních časopisech shodou náhod bavili, aniž bychom věděli, že k této (předpovídané) změně u Levelu dojde už nyní.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments