Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

CD Projekt: Cyberpunk bude otevřenější než Zaklínač

Zástupce společnosti odpovídal na dotazy fanoušků.

CD Projekt se poprvé od oznámení pořádně rozpovídal o jejich připravovaném RPG Cyberpunk vycházející ze stejnojmenné licence.

Na oficiálních fórech Zaklínače proběhlo Q & A, kdy fanoušci pokládali dotazy a komunitní manažer Marcin Momot na ně odpovídal.

Podle něj se tvůrci při vytváření hry nenechávají inspirovat jen pen and paper hrou Cyberpunk a knihami Williama Gibsona, ale také Blade Runnerem, Ghost in the Shell nebo ShellShock. Velkou inspirací je jim také první část Deus Ex.

Jelikož hra vychází z pen and paper, kde si můžete vytvořit jakoukoli postavu, také herní Cyberpunk se bude přesně to snažit zprostředkovat. Budete mít tedy mnohem větší volnost ve tvorbě postavy než v Zaklínači a co je nejzajímavější, podle toho, jakými schopnostmi svou postavu obdaříte, podle toho se bude ovlivňovat i samotný příběh hry. Svou postavu také můžete vybavovat vším, co vás napadne - věcmi na sebe, změnami statistik, implantáty a mnoho dalšího.

Marcin Momot také prozradil, že herní Cyberpunk se bude odehrávat po celém světě, ale chybět samozřejmě nebude město Night City, které ke Cyberpunku neodmyslitelně patří. "Jisté je to, že chceme udělat hru s otevřeným, životem hýřícím světem, která bude věrná zdrojovému materiálu," říká.

Read this next