Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cenega by ráda počeštila Dark Souls na PC

Plus první obrázky z konverze.

Domácí distributor Namco Bandai dnes na závěr "povinné" tiskové zprávy o srpnové PC konverzi Dark Souls doplnil, že by toto vyzývavé akční RPG (konzolová recenze, 9/10) chtěl přeložit.

"Společnost Cenega Czech se u této hry snaží prosadit lokalizovanou verzi, ale bohužel dosud nebylo o této věci na straně vydavatele rozhodunuto." Od toho se pak bude odvíjet prodejní cena v korunách.

Distributor pak k tomu ještě na svém Facebooku dovysvětlil, že u vydavatelů je ČR pořád ještě nezajímavý trh. "Vysvětlovat jim, jak to zvedne prodeje, pokud je to česky, je často jako mluvit do dubu."

Pod prvními obrázky z PC verze Dark Souls: Prepare to Die, které byly výrobcem vypuštěny před pár minutami, naleznete popisek základních vlastností hry z pera Cenegy.

Rozšířená edice kritiky vychvalovaného akčního RPG od studia FromSoftware bude perfektně vyladěna tak, aby uspokojila potřeby PC hráčů, a zároveň si uchovala veškeré zásadní výzvy, bohatou atmosféru a podmanivý styl hraní, které ze hry vytvořily celosvětový fenomén. Edice Dark Souls: Prepare to Die pro PC bude zahrnovat také rozšířený PVP mód, jenž hráčům nabídne mnohem bližší způsob svolávání online bitev se svými protivníky a následný nespoutaný boj na život a na smrt, tak, jak si to fanoušci žádali.

Vývojářský tým studia FromSoftware navíc odhalil dosud neodvyprávěnou kapitolu ze světa Lordranu, která byla specificky vytvořena za účelem dalšího rozvinutí herního příběhu: ,Artorias of the Abyss' z edice Dark Souls: Prepare to Die bude obsahovat zcela nové oblasti k prozkoumávání, nepřátele, na něž půjde narazit, a bosse, které budou hráči moci jednoho po druhém odpravit. Při tom všem poznají dosud neznámou stránku Lordranu, kdy budou muset za každou cenu zabránit šíření temnoty tak, že se ve finále postaví temnému rytíři Artoriasovi a porazí ho.

S napínavým procházením podzemí a hrůzu nahánějícími střety s nepřáteli je svět Dark Souls, v němž je vše plynule propojeno se vším, plný extrémních bitev, naplňujících výzev, rozmanitých zbraní i magie a možností, jak si přizpůsobit každou postavu tak, aby vyhovovala libovolnému stylu hraní. Inovativní online prvek dovoluje hráčům čerpat z kolektivního zážitku komunity sdružené kolem Dark Souls, kdy si lidé buďto vzájemně pomáhají, nebo sabotují činnost druhých během putování světem Lordranu a záchrany země před spáry temnoty. Díky masivnímu a plynule přecházejícímu designu otevřeného světa podporuje hra Dark Souls důkladné prozkoumávání a adaptabilní herní zážitek.

Read this next