If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cenega lokalizuje hry od Bethesdy

Brink, Hunted a snad i Rage.

Distributor Cenega Czech před pár dny oznámil uzavření distribuční dohody s Bethesdou, která umožní vydat její nadcházející hry v České republice, Polsku, Rumunsku a Polsku. Konkrétně půjde o multiplayerovou střílečku Brink, fantasy co-op akci Hunted: The Demon's Forge a postapokalyptickou střílečku RAGE.

Pokud vám v tomto výčtu chybí The Elder Scrolls: Skyrim, je to pouze kvůli tomu, že vyjde až v dalším kvartálu, který tiskovka nezahrnovala.

Eurogamer se zeptal Cenegy, jak to bude s překlady jmenovaných her do češtiny: "Lokalizované budou hry Brink a Hunted. V tuto chvíli už to mohu potvrdit na 99 procent," odpověděl nám produktový manažer Chalid Himmat.

Nemělo by se tedy opakovat to, co s později zamítnutým překladem Deus Ex: Invisible War - jak známo, poslední slovo ve schvalování lokalizací má zahraniční vydavatel, nikoli Cenega, která by toho ráda překládala mnohem více, než se děje.

Počeštěny budou jen jejich PC verze, nikoli ty konzolové. A co RAGE, u kterého by byl překlad z tohoto trojlístku asi nejužitečnější? "V lokalizaci RAGE také doufáme, ale to je ještě daleko..."

Citace popisku všech her z tiskové zprávy Cenegy:

Chytlavá first-person střílečka Brink bude na prodejních pultech k dispozici od 20. května. Brink kombinuje singleplayerovou, kooperativní a multiplayerovou hru v jeden plynulý zážitek a dovoluje vám rozvíjet svou postavu napříč všemi herními módy. Vy sami rozhodnete, jakou roli chcete ve světě hry Brink zastávat, zatímco budete bojovat za záchranu jak sebe samotných, tak i posledního útočiště lidstva. Brink nabízí podmanivou kombinaci dynamických bojišť, rozsáhlých možností přizpůsobení a inovativního ovládacího systému, díky níž se budete chtít ke hře stále vracet.

Kooperativní fantasy akční hra z pohledu třetí osoby Hunted bude v prodeji od 3. června. Hra Hunted, jež je založena na enginu Unreal 3, představuje svěží pojetí klasického fantasy herního titulu a zároveň vám zprostředkovává intenzitu a akci, jakou se vyznačují moderní střílečky. Vy a váš spoluhráč můžete kontrolovat buďto E'laru, expertku na zbraně na dálku, nebo Caddoca, který zručně vládne mečem, s nimiž sestoupíte do temného a zlověstného světa, kde si vychutnáte nezapomenutelný kooperativní zážitek. Jak budete cestovat hlouběji do světa Kala Moor, budete muset využívat paletu smrtících zbraní, mocná kouzla a taktiky krytí, abyste čelili vlnám zákeřných nepřátel. Bude zapotřebí, aby dva zdatní válečníci spojili své síly při průzkumu hrozivých kobek, zarostlých ruin a podrobených měst, stejně jako při odhalování tajemství Démonické výhně (Demon's Forge).

Vysoce očekávaná first-person střílečka RAGE od legendárního vývojáře, společnosti id Software, se začne prodávat 16. září. Hra si vysloužila množství ocenění na E3 2010, k nimž se řadí např. "Celkově nejlepší hra výstavy" od herního webu IGN a tři ceny herních kritiků "Nejlepší na E3", včetně titulu "Nejlepší konzolová hra". RAGE se vyznačuje intenzivní střílecí akcí z pohledu první osoby, krkolomnými souboji vozidel, obsáhlým světem k objevování a ohromující grafikou, přičemž vše pohání revoluční technologie od společnosti id: id Tech 5 engine.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Brink

PS3, Xbox 360, PC

Hunted: The Demon's Forge

PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

Rage

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments