If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cenega snižuje ceny konzolových her

Konec cenám 1500 Kč.

Distributor Cenega Czech se rozhodl výrazně snížit doporučené maloobchodní ceny většiny svých konzolových her, které v ČR vydává. Obchod Xzone napsal na Twitter: "Cenega snižuje MOC u vybraných chystaných konzolovek. Většinou na 1299 Kč + něco zlevníme ještě my. Super cena na novinku."

Jak zjistil Eurogamer, týkat by se to mělo většiny nových her - počínaje Mortal Kombatem, přes F.E.A.R. 3 a Dungeon Siege III až po L.A. Noire. PS3/X360 všech už jsou na Xzone přeceněny jen na 1199 Kč.

Z tohoto výčtu je zřetelné, že snížení ceny se týká konzolových titulů od různých zahraničních partnerů Cenegy, ať už jde o Take Two, Warner Bros nebo Square Enix.

Dosud stála nová konzolová hra od Cenegy okolo 1500 Kč (i po slevě na online-shopu, např. Test Drive Unlimited 2) a v minulosti se maloobchodní doporučená cena dokonce blížila hranici 2000 Kč.

Konzolové novinky od EA Czech nebo ConQuestu, jako třeba Dead Space 2 či DiRT 3, stojí na předních e-shopech 1399 Kč. Bude zajímavé sledovat, zda na tuto změnu ostatní vydavatelé nějak zareagují, neboť konzolovky od Cenegy odteď jsou o 200 Kč levnější.

Oficiální oznámení Cenegy s dalšími detaily (např. zda se to týká všech her, viz Duke Nukem Forever PS3/X360 nadále za 1499 Kč) očekáváme v příštích dnech.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dungeon Siege III

PS3, Xbox 360, PC

Awaiting cover image

F.E.A.R. 3

PS3, Xbox 360, PC

See 2 more

LA Noire

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Mortal Kombat (1992)

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments