Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cenzura letiště v Modern Warfare 2

Pouze Němci tam nesmí na nikoho vystřelit.

Před několika týdny Activision ujišťoval, že verze jejich nové hry Modern Warfare 2 bude pro celý svět identická. Nyní je již jasné, že s jednou výjimkou: pro jediné Německo je hra cenzurována. Tato země je přitom známa tím, že hry zobrazující násilí jsou zde zpravidla těžce upravovány a v tom horším případě se ani na tomto důležitém evropském trhu vůbec neprodávají.

Po prvních zkušenostech magazínu Computer Bild Spiele s německou podobou hry jasné, že jistá forma cenzury se Modern Warfare 2 nevyhla. A jedná se samozřejmě o rozporuplnou misi na moskevském letišti, kde vystupujete v roli dvojitého agenta. Tedy jako člen tlupy teroristů, která postřílí stovky civilistů v odbavovací hale.

Zatímco ve standardní verzi střelbou vlastně bráníte prozrazení svého krytí, v té německé vám není vůbec dovoleno vystřelit na člověka. Pokud tak učiníte, hra se okamžitě ukončí a musíte restartovat poslední checkpoint nebo celou misi.

Přitom podle dřívějších zpráv mělo mít Modern Warfare 2 v Německu věkovou dostupnost od 18 let a být spolkovými cenzury ušetřeno. Pro hráče v ostatních zemích stále platí, že mají možnost bez jakéhokoli postihu inkriminovanou úroveň před jejím spuštěním přeskočit, nebo její načtení rovnou zakázat ještě před spuštěním nové kampaně, jak jsme informovali.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author

Michal Jonáš

Contributor

Comments