Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kdy přijdou autoři Halo a CoD s něčím novým?

Provokativní otázku vznesl šéf Gearboxu.

Randy Pitchford, prezident herní společnosti Gearbox, se nedávno pro server VideoGamer.com rozpovídal o svých kolezích v branži. Zejména o lidech v Bungie (Halo) a Infinity Ward (Modern Warfare). Přál by si totiž, aby nedělali pořád to samé, ale pustili se i do něčeho nového.

"Pořád čekám na to, na čem bude Bungie dělat a nebude to mít nic společného s Halo," řekl Pitchford v rozhovoru. "Ti lidé jsou výborní. To samé platí pro Infinity Ward. Každý rok se těším na další díl Call of Duty. Všichni jsou úžasní. Ale zajímá mě, na co jiného ještě mají. Můžou vytvořit něco, co jsme ještě neviděli?"

Pitchford samozřejmě dodává, že v současném postavení trhu je pro výrobce velice složité a riskantní začínat s novou hrou, která není žádným pokračováním známé značky. Zejména pak, když děláte na nějaké sérii, která je tak úspěšná jako Modern Warfare.

"Je prostě dost riskantní pro Infinity Ward začít dělat něco jiného, než v současnosti dělají, protože ta jejich série má až příliš vysokou cenu."

Šéf Gearboxu si ovšem cení Bungie, kteří se v roce 2007, krátce po vydání Halo 3, rozhodli oddělit od Microsoftu a osamostatnit se. Přiznává, že to byl velký risk, ale je to slib do budoucna, že se od nich možná konečně dočkáme něčeho nového, než další hry z Halo vesmíru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Halo 3

Xbox 360, PC

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments