If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Chystá se film podle Uncharted

Půjde o adaptaci prvního herního dílu.

Dalo se to čekat, zejména u titulu, který se už při svém vzniku hojně inspiroval Indiana Jonesem. Nathan Drake, hlavní postava herní série Uncharted, se objeví už i ve filmu.

Hollywood Reporter informuje, že práva na první hru Uncharted: Drake's Fortune zakoupilo studio Columbia Pictures a už našlo i scenáristu, který se o adaptaci bude starat. Je jím Kyle Ward, který už by mohl mít s herními předělávkami trošku zkušeností. Žádný jeho film se sice ještě v kinech objevil, ale píše scénář k Hitmanovi 2 a také adaptaci Kane & Lynch, ve které by se měl objevit Bruce Willis.

K projektu se hlásí už i několik producentů, například šéfové Marvelu Avi a Ari Aradovi nebo jeden z producentů Temného rytíře Charles Roven. Zatím není jisté, kdy by se měl filmový Uncharted dostat přímo do kin, ale jelikož se teprve začíná psát scénář, dá se předpokládat rok 2011.

Uncharted: Drake's Fortune vypráví o dobrodruhovi a hledači pokladů Nathanu Drakeovi, potomkovi známého badatele sira Francise Drakea, který věří, že našel místo, kde je legendární jihoamerické zlaté město El Dorado.

Není to jediná hra, která se chystá na filmové plátno. Kromě již zmiňovaného Hitmana 2 a Kane & Lynch se údajně chystají i filmy na motivy God of War nebo Gears of War.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments