If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Chystá Sony PS2 emulátor pro PS3?

Záznam ze schůzky odkryl i další plány.

Na FTP serveru Segy byl veřejně přístupný dokument, který obsahoval interní zápis z jednání mezi společnostmi Sega a Sony Computer Entertainmet America (SCEA). Jejich setkání proběhlo už začátkem srpna a řešila se vzájemná spolupráce mezi oběma firmami i budoucí plány s hrami z produkce Segy.

Nejzajímavější je zmínka o příchodu PS2 emulátoru pro PS3, umožňujícího prodávat "všechny PS2 hry skrze PlayStation Network". Jakou formu by emulátor měl mít (update firmwaru?) ale není přesně naznačeno. Dokonce se mají zvažovat některé dřívější hry pro konzoli Dreamcast, které by mohly být distribuované stejnou digitální cestou. Na PSN by se však mohly objevit také tituly pro Sony platformy importované přímo z Japonska, nabízející pouze dílčí lokalizaci (menu a titulky), jako příklad posloužila Yakuza.

Další věcí obsaženou v dokumentu je přesné načasování příchodu pohybového PS3 ovladače na trh - v březnu roku 2010 se má objevit v Japonsku (prozatím se mluvilo o jaře, kdy by mělo dojít k celosvětovému startu téhle periferie). Ovladač by se přitom měl skvěle hodit ke hře Virtua Tennis od Segy, nemá mít problém se žádnou z dostupných verzí PS3 - co se týče jeho kompatibility - a dokonce by mohl částečně kooperovat s handheldem PSP.

Sony se má v téhle souvislosti domnívat, že by se pohybový ovladač mohl globálně prodat v množství 4-5 milionu kusů. S čísly souvisí i odhad a záměr prodat tenhle rok 13 milionů kusů konzole PS3. A také 99 USD za eventuální kompilát nejlepších her se Sonicem, vydaným na Blu-ray. Více si můžete přečíst např. tady. Zbývá jenom dodat, že jde samozřejmě o neoficiální info, takže je nutné brát tyto řádky s rezervou.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Comments