Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Civilization V zlepší diplomacii a AI

Počítač bude agresivnější a efektivnější.

Nadcházející patch pro Civilization V se zaměří především na zlepšení umělé inteligence a diplomacie. Patch bude řešit i hratelnost, modování a uživatelské rozhraní, ale jeho primární zaměření bude na tyto dvě oblasti, jak prozradil komunitní manažer „2K Greg" na oficiálních fórech.

Zlepšení umělé inteligence se tak dočkají dělníci a také počítačem řízené jednotky během drancování nepřítelova území. AI bude kolonizovat ostatní kontinenty pravidelně a tvorba mobilních a střílejících jednotek bude optimalizována vzhledem k unikátním „chutím" každého vůdce. Vylepšení nemine ani nacházení cest, které se má dočkat velké optimalizace. Počítačem řízení protivníci budou také agresivnější v honbě za diplomatickým vítězstvím, pokud na to budou dostatečně bohatí. Civilizace zaměřené na válčení budou zase efektněji využívat obléhací jednotky, stejně tak vzdušné a protivzdušné jednotky.

V diplomatickém okénku bude nyní vždy jasně vidět přístup AI k vaší civilizaci, stejně jako tipy ohledně nálady cizího vůdce. V tipech bude nově seznam věcí, které má daný vůdce rád a které jej naopak nazlobí. Novinkou bude diplomatický systém, kdy budete moci vyhlásit či vypovědět přátelství. Bude se jednat o veřejnou deklaraci stanoviska s diplomatickými dopady. Do hry přibudou i nové reakce vůdců, jako například požádání o dar, o výměnu luxusních surovin, výměnu hranic, vážné varování při expandování a další.

Spousty nových menších či větších vylepšení se dočká i samotná hratelnost (úpravy bojových bonusů, rychlejší uzdravování měst a desítky dalších...), uživatelské rozhraní, nebo třeba modování. Kompletní seznam najdete na fórech 2K Games. Datum vydání patche zatím stanoveno není, ale dozvědět bychom se ho měli brzy.

Read this next