If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Click2Play rozšiřuje nabídku, ale vesměs samé budgetovky

Např. JZD Simulátor. Dá se za něco pochválit?

Asi všichni se shodnou, že nejvíce bolavým místem nové domácí digitální distribuce Click2Play je slabší nabídka her. Možná i proto se za úvodní měsíc provozu prodalo jen 170 her.

Comgad se usilovně snaží katalog rozšířit a od startu služby na ní přidal desítky nových titulů, přičemž aktuálně pracuje na české lokalizaci dalších 29 her. V uplynulých týdnech na Click2Play přibyly Farming Simulator: JZD moderní doby (platinová verze i samostatný datadisk), Ski Region Simulator 2012: Šichta na svahu, Micro Madness, Trucker 2 a starší Incoming Forces či Hostile Waters.

Z řady samých neznámých budgetovek vybočil zatím asi nejlepší úlovek: "S radostí oznamujeme, že portál Click2Play si k distribuci svých her vybrala i renomovaná česká společnost Bohemia Interactive. Je tak možné koupit a stáhnout hry Arma 2 a Arma 2: Operation Arrowhead. V nejbližší době přibude osm dalších, včetně žhavé novinky Take on Helicopters," uvádí tisková zpráva.

Bohužel tituly od největších světových vydavatelů zatím na Click2Play absentují. Když se jeho zákazníci na Facebooku optali na Metro 2033 (THQ) nebo Split Second (Disney), dostalo se jim od Comgadu odpovědi: "Žádný přesný termín na Metro 2033 ani ostatní hry od THQ zatím bohužel nemůžeme říct. I jednání s Disneym jsou poměrně složitá, jeho hry ostatně nenajdete ani na Steamu."

Za co si Click2Play zaslouží pochvalu, je rychlejší uvádění her na digitální distribuci než do běžných obchodů. Například Trine 2 měl dostupné s párdenním předstihem, podobně Tropico 4 z léta (499 Kč, shodně jako u krabicovky, ale levněji než na Steamu i při aktuální slevě) nebo re-edice staršího Sniper: Ghost Warrior Gold, který tam vyšel 18. listopadu, zatímco v kamenných obchodech až začátkem prosince. Otázkou je, kolik lidí to u takových starších nebo méně známých her ocení?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Take on Helicopters

PC

Trine 2

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments