Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co bude nového v F1 2011

Codemasters si chtějí dát záležet.

Codemasters mají se značkou F1 spoustu plánů. O tom, že příští rok bude nový díl, se již nějakou dobu ví. Nyní se vývojáři trochu rozpovídali a naznačili, co bude v F1 2011 oproti nikoli dokonalému ročníku 2010 (naše recenze 7/10) nového.

V nějaké budoucí F1 mají být již skutečné časy reálných závodníků, proti kterým budou hráči závodit. Počátky tohoto mají být už v F1 2011.

Šéf Codemasters, Rod Cousens také slibuje, že na příštím ročníku si dají více záležet: „Neuvidíte, že bychom do hry přidali jen pár nových tratí a jezdců jen proto, že to je verze pro rok 2011. Do designu vložíme mnohem více."

„Budete si muset strategicky naplánovat zastávky v boxech, kdy natankovat palivo, na jakých gumách vyjet a tak dále," říká Cousens. „Jednou se dostaneme do fáze, kdy budou mít hráči přístup k neustálým aktualizacím dat z telemetrie v reálném čase, na jejichž základě si budou moci nastavit auto."

Cousens také přiznává, že značku F1 kvůli požadavkům promotéra musí dělat studio každý rok, na rozdíl od GRIDu a DIRTu. Kvůli tomu si to museli v Codemasters zařídit tak, aby na sérii pracovaly dva týmy, jinak by se to prý buď nestíhalo, nebo by utrpěla kvalita.

Read this next