Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co plánuje BioWare do Dragon Age 3

Vybavování party, žádné vlny nepřátel.

BioWare sice ještě práci na Dragon Age 3 tak úplně oficiálně neoznámili, ale všeobecně se má za to, že na pokračování této oblíbené fantasy RPG pracují. A ačkoliv už několikrát řekli, že další díl bude kombinací dvojky a jedničky, tentokrát jsme se dozvěděli prvních pár detailů. Prostě, co to bude v praxi znamenat.

Mike Laidlaw z BioWare se na víkendovém veletrhu PAX rozpovídal a ukázalo se, že v Dragon Age 3 bude celý Ferelden ve válce mezi mágy a templáři a hráči by se měli podívat až do takových míst jako je Orlais a Tevinter, aby válku uklidnili a ukončili. Laidlaw dokonce ukázal mapu, která je "čtyřikrát až pětkrát větší, než Ferelden".

Ve třetím díle byste neměli hrát ani za Wardena z Origins, dokonce ani za Hawka ze dvojky, ale za úplně novou postavu. Pokračování osudů Hawka ze dvojky a jeho parťáků by mělo být součástí dalších DLC.

Členové ve vaší partě budou moct být tentokrát mnohem víc vybavováni než ve dvojce a souboje mají být více o strategii než o zběsilém mačkání tlačítek. Také se už nebudou nepřátele objevovat v otravných vlnách jako ve dvojce. Co se vizuálního stylu trojky týče, měla by být hodně podobná Dragon Age 2.

A o čem se uvažuje? O kooperaci. Ačkoliv není pravděpodobná, v BioWare se o téhle možnosti pro trojku údajně baví.

Mike Laidlaw také naznačil, na co se můžeme těšit v dalších DLC k Dragon Age 2. Prý se dočkáme zase trochy Varrica, ale přítomna bude také Morrigan, Leliana a Flemeth známé zejména z prvního dílu. Mimochodem, mezi koncepty do Dragon Age 3 byla k vidění také Morrigan, takže bychom se snad konečně dozvěděli, co se stalo s jejím děťátkem?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age: Inquisition

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments