If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co přinesl úvod BlizzConu 2010?

Nečekaně slabý ročník.

Ruku na srdce, takhle nudný BlizzCon už jsme tu dlouho neměli. Hodinová úvodní konference totiž nepřinesla téměř nic nového: ani oznámení WarCraftu IV, v nějž doufali snad opravdu jen fanatičtí příznivci Blizzardu, ale ani třeba datum vydání Diabla III. Hlavní novinkou tak zůstává odhalení nové třídy z Diabla III, lovkyně démonů.

Přitom to začalo slibně, Deckard Cain všechny poprosil, aby si vypnuli své telefony, pak se na pódiu chvíli pitvořil Gary Platner neboli výtvarník z týmu World of WarCraft, načež šéf firmy Mike Morhaime připomněl několik důležitých dat: že v červnu firma oslavila desáté výročí Diabla II, že World of WarCraftu bylo loni pět let a také že už má dvanáct milionů hráčů. "Kdybychom je všechny nacpali do Disneylandu, spočítal jsem si, že bychom veškeré atrakce obsadili na pět měsíců," glosoval to Morhaime.

Navzdory tomu, že Blizzard v únoru oslaví 20. výročí, fanouškům ale nic zásadního nepřinesl. Vývojářský tým StarCraftu II prý pracuje na čtyřech zvláštních mapách, z nichž jedna se bude hrát stylem DotA, druhá se jmenuje Left 2 Die (asi po vzoru Left 4 Dead), další StarJeweled a poslední Aiur Chief. Všechny vyjdou zdarma na Battle.netu v následujících měsících. Blizzard také chystá charitativní akce s odprodejem serverů pro World of WarCraft.

Ohledně World of WarCraft se fanoušci dočkali jen roztomilých čísel, jako že např. Arthas byl letos zabit už 489 tisíckrát. Datum vydání Cataclysmu, tedy 7. prosince, už bylo známé dlouho, novinkou je tedy jen to, že celý datadisk si budete moci stáhnout přímo ze serverů Battle.netu.

Pak na pódium přišel Chris Metzen a místo, aby hned vybalil novou třídu z Diabla III, unudil přítomné k smrti asi půlhodinovou hrou na téma "kdo všechno je herní geek". Na obrazovce se střídaly obrázky Schwarzeneggera, Hvězdných válek, Star Treku, nejrůznějších komiksových hrdinů a dalších. Fajn, ale fakt to nemuselo být tak dlouhé, zvlášť když poté už Blizzard akorát jen během pár minut představil pátou a poslední hráčskou třídu z Diabla III - stylovou lovkyni Demon Hunter se dvěma kušemi, kung-fu skoky a slabostí pro firebally. Potěší ale, že Diablo III obsáhne zvláštní arény pro PvP souboje jednotlivých hráčů.

Pak už se místnost zahalila do temnoty a audioinženýři Blizzardu všem přehráli své nové audio-intro k ale již vydanému traileru z World of WarCraft: Cataclysm, který si můžete pustit i s českými titulky zde. No a to je vše - uznejte, že po loňském roce docela slabota. Vůbec se nedivím těm, kdo zůstali po skončení konference zkoprněle sedět na místě, jako by si nechtěli připustit, že už je to všechno.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

See 3 more

StarCraft II: Wings Of Liberty

Video Game

World of Warcraft

PC, Mac

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments