If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co se ví o potvrzeném Call of Duty 7?

Sci-fi nebo drama ze studené války?

Během nočního oznámení výsledků hospodaření Activision Blizzard došlo zároveň i k potvrzení nového titulu ze série Call of Duty.

Ani v době, kdy vrcholí hype okolo vydání Modern Warfare 2, to nicméně není nic překvapivého. Podle prezidenta Activision Publishing, Mikea Griffitha, vyjde nové Call of Duty (stejně jako další hry se značkou Guitar Hero, Shrek a Spider-Man) už příští rok.

Již letos v květnu ale zaměstnanec Treyarchu, tedy vývojářů Call of Duty: World at War, prokecl, že firma už produkuje hru s kódovým označením Call of Duty 7 - a že je pro firmu již tradičně cílená na předvánoční sezónu, v tomto případě roku 2010.

Brzy poté pak prosákla fáma o tom, že Treyarch shání hudbu z období studené války - tedy cokoliv kubánského, afrického anebo samozřejmě ze Sovětského svazu, což by napovídalo zasazení hry někam do 60. let.

Svým způsobem to pak nepřímo potvrdil i producent firmy, který v rozhovoru s OXM utrousil, že Call of Duty: World at War byla poslední hra z celé série, která nějakým způsobem těžila z druhé světové války. (Což se vztahuje i na právě vycházející Modern Warfare 2, které už je zasazené do současnosti.)

Od věci není zmínit ani dřívější fámy, které naopak zase mluvily o tom, že by bylo Call of Duty 7 ve skutečnosti tak trochu sci-fi z blízké budoucnosti.

A samozřejmě je tu vždycky možnost, že další díl Call of Duty bude ve skutečnosti něčím úplně jiným. Před letošním ročníkem veletrhu E3 se totiž šéf Activisionu nechal slyšet, že firma by ráda rozšíříla své značky mezi širší pole působnosti a případně i směrem k jiným žánrům. A vloni v březnu zase veřejně snil o tom, jak prima by bylo udělat masivní multiplayerový titul ze světa Call of Duty.

Čemu věříte spíš?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments