Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

CoD: Black Ops udělá z dětí sociopaty

Kuba protestuje proti vraždění Fidela.

Možná jste už o tom slyšeli. Hned v první misi v Call of Duty: Black Ops máte jakožto člen speciálních jednotek zavraždit na Kubě samotného Fidela Castra. A to se pochopitelně nelíbí Kubáncům.

Média, která jsou na Kubě zcela ovládána zdejší vládou, píší o tom, že takové hry mohou americké děti přeměnit v sociopaty. Kromě toho také píší o tom, že CIA se o vraždu Fidela Castra opravdu snažila. Podle nich celkem 638krát a pokaždé selhala.

"Co nemohly Spojené státy udělat během 50 let, se teď snaží učinit virtuálně," píše se v článku Cubadebate. "Tato nová videohra je skutečně perverzní. Na jedné straně oslavuje nelegální pokusy o atentát, které Spojené státy plánovaly proti kubánskému vůdci a na straně druhé stimuluje sociopatické chování u severoamerických dětí a dospívajících."

Na článek už reagovali také američtí psychologové, které v něm vidí spíše politiku, než-li nějakou psychologickou analýzu. Podle Christophera J. Fergusona z Texasu dosud nebyl dokázán vztah mezi násilnými hrami a násilím u dětí.

Bylo ale třeba na ten nesmyslný článek z Kuby vůbec reagovat?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC, Nintendo DS

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments