Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Comgad představuje digitální platformu

Přes Click2Play nakoupíte i české nezávislé hry.

Společnost Playman nedávno spustila svou digitální distribuci her, teď jde do obdobného kroku také konkurenční Comgad. A brzy můžeme očekávat i další domácí společnosti, jelikož jde o trend, který se ani našim vydavatelům nevyhne. Nová digitální platforma Comgadu bude mít název Click2Play a k dispozici by měla být zákazníkům od letošního září.

"Cílem projektu Click2Play bude přinášet na český a slovenský trh co nejvíce lokalizovaných titulů za co nejnižší ceny. Hry přitom budou bez jakéhokoliv dodatečného DRM; smyslem Click2Play je nabídnout hráčům co nejkratší cestu ke hrám, ne jim nastražovat nějaké překážky," říká Pavel Mondschein, ředitel publishingové sekce společnosti Comgad.

Nabídka her na Click2Play má být široká a zahrnovat by měla i nejnovější tituly, které by měly být k dispozici v den vydání krabicových verzí. A nepůjde jen o hry od Comgadu. Celý projekt je totiž připravován jako otevřená distribuční platforma, kterou budou moci v případě zájmu využívat i ostatní distributoři či vývojářská studia k prodeji svých her. "Tato služba je ideální i pro další firmy, které místo drahého vývoje a promování vlastního ESD kanálu mohou využít už hotovou distribuční platformu a přitom si zachovat veškerá autorská a licenční práva ke svým produktům," nabádá tisková zpráva ostatní distributory ke spolupráci.

Comgad počítá s poskytnutím velké podpory právě nezávislé české vývojářské scéně. "Velký zájem o Click2Play již projevila řada nezávislých českých vývojářů a dalších subjektů operujících na našem trhu," říká David Semerád, product manager společnosti Comgad. Komunitní funkce prý budou navržené speciálně na propagaci méně známých značek a úzkoprofilových titulů, po celou etapu jejich životního cyklu.

Tvůrci zatím nechtějí zveřejnit konkrétní seznam her, které by měly být v začátku přes Click2Play k dispozici, ani jejich ceny. Ale slibují, že bude upřesněn s dostatečným předstihem. V kompletní prezentaci Comgadu v tomto PDF souboru jsou v návrhu designu jmenováni Zaklínač 1 za 599 Kč (4 GB), Goblins 4 za 269 Kč (265 MB) či ještě nevydaní Trucks and Trailers za 269 Kč (265 MB). Platit za hry půjde prostřednictvím PayPalu a podporovány mají být všechny domácí oblíbené platební systémy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments