Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Comgad: Pozor na šedý dovoz Zaklínače 2

Dejte si pozor, kde nakupujete.

Společnost Comgad vydala tiskovou zprávu, ve které varuje před šedými dovozy nadcházející RPG hry Zaklínač 2: Vrahové králů. Distributoři či vydavatelé obvykle proti šedému dovozu takto veřejně nebojují. Zaklínač 2 sice vyjde až 17. května 2011, ale již nyní prý Comgad dostává signály o snahách o zajištění šedého dovozu hry z jiných trhů.

„Tento neseriózní postup některých obchodníků nás velice mrzí, a to především kvůli hráčům samotným," uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel společnosti Comgad Milan Czarnowski. „Profesionální česká lokalizace hry Zaklínač 2: Vrahové králů je jedním z ústředních bodů naší připravované marketingové kampaně, jim však bude podstrčena jiná jazyková verze, bez možnosti reklamace u oficiálního distributora."

Comgad z tohoto důvodu dokonce připravil speciální stránku se seznamem autorizovaných prodejců a čtyř hlavních bodů, podle kterých poznáte, zda jste zakoupili tu správnou verzi hry. Českou verzi Zaklínače 2 poznáte například podle loga, které musí být v češtině, znaku lokalizace, slovenského věkového ratingu a také podle přeložených textů na zadní straně krabice.

Se šedými dovozy dlouhodobě válčí všichni domácí vydavatelé, ale obvykle jen potichu zákulisními tahanicemi, žádný z nich to dosud neřešil podobným varováním veřejnosti. Na druhou stranu, aktuální postup Comgadu musíme pochválit, neboť ho ocení koncoví zákazníci. Ti se díky otevřené komunikaci na toto téma nenechají napálit na podezřele nízké ceny u dovozových her, v jejichž balení nenaleznou například některé dárky nebo by jim na ně eventálně nemusely fungovat české patche (ani by jim nepomohla technická podpora). Pak by jen splakali nad výdělkem, a tak je určitě dobře, že jsou předem oficiálně varováni.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments