Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Company of Heroes 2 oficiálně

Tisková zpráva řekla něco málo navíc.

Po časopisovém odhalení této druhoválečné real-time strategie v noci ze čtvrtka na pátek jde o formalitu. Aspoň že z dnešní tiskové zprávy THQ o Company of Heroes 2 vyplynulo pár dalších detailů o tom, kterak budete v roli ikonické Rudé armády odpuzovat nacistickou invazi od bran Moskvy a poženete je až do Berlína. Během toho osvobodíte celou matičku Rus v konfliktu, jehož reálná předloha má přes 14 milionů obětí z řad vojáků.

Hra bude vystavěna na nové generaci vlastního Eseence enginu od Relicu ve verzi 3.0, kdežto předešlé dílko Warhammer: Dawn of War II běželo na starší verzi 2.0. Slibuje přinést inovativní vychytávky jako "dynamickou bitevní taktiku" (asi myšlen ten vliv hloubky sněhu?), věrnější grafiku a nové zničitelné prostředí, jak ho sami ovlivníte s novými velitelskými schopnostmi (co si pod tím představit, zatím není známo).

THQ zdůraznili, že půjde o opravdové pokračování, na rozdíl od datadisků Tales of Valor či Opposing Force. "Zachová si unikátní mix strategické hratelnosti a kompetitivního multiplayeru," vypíchl producent Relicu, kterému sekundoval šéf krachujícího distributora THQ Danny Bilson s příslibem "velkého nášupu digitálního obsahu po vydání, který prodlouží životnost hry."

Company of Heroes 2 pro PC bylo upřesněno už na začátek roku 2013 - více v minulé zprávě a na ukázkách z časopisu. Existuje už také zatím poloprázdná homepage.

Read this next