Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Chystá se Crysis pro mobilní telefony?

Crytek hledá vývojáře pro mobilní platformy.

Německé studio Crytek, známé svými náročnými hrami Crysis, hledá vývojáře pro operační systém iOS, který pohání iPhony, iPody a tablet iPad. V inzerátu se mluví o vytváření komplexních aplikací a stejně tak se hledá někdo, kdo bude mít zkušenosti s vývojem i na Android a Windows Mobile.

Od Cryteku je to možná nečekaný krok, protože ještě nedávno se od mobilních her distancovali a tvrdili, že raději počkají. „Mobilní trh je zajímavý, ano, ale já jako vždy raději počkám a uvidím, co se stane, i když je jasná výhoda být první. Udělali jsme to tak s konzolemi a s trhem free-to-play her," řekl Cevat Yerli, zakladatel Cryteku v rozhovoru pro Edge.

Podle Yerliho jsou například hry na iPhone a iPad od Epicu a id Software pěkné, ale prý v nich zatím nevidí smysl. „Vytvořily krátkodobý efekt, kdy na to všichni koukali s otevřenou pusou, ale kromě důkazu, že to jde, se musím zeptat: proč?"

Rage HD od id Software, stejně jako Infinity Blade od Epicu, slaví na AppStore velký úspěch a to nejen kritický, ale také komerční. Není tedy divu, že Crytek nyní nabírá lidi pro vývoj mobilních her. Budeme taky na iOS hry od Cryteku koukat za rok s otevřenou pusou, nebo to budou jen nějaké extenze velkých her, jako třeba v případě Blizzardu?

Read this next