If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čtyři přídavky pro Borderlands

Stojí za pořízení re-edice se všemi DLC?

Základní Borderlands (recenze) je rozsáhlá a dlouhá hra sama o sobě. Přesto v loňském roce průběžně vyšly další čtyři stáhnutelné přídavky, které hru dále obohatily a jsou součástí nedávné GOTY re-edice. Pojďme se tedy v jejich souhrnné recenzi podívat, jak dopadly a zda stojí za pořízení. Ať už samostatně, nebo jako součást nové edice:

Společné vlastnosti všech přídavků z krabicové kompilace

Jednotlivá DLC jsou od původního světa oddělena a lze se do nich dostat pouze přes stanice rychlého cestování. Což je výhoda, protože můžete libovolný přídavek začít hrát kdykoli. Nové lokace jsou takto přístupné dokonce i ve chvílích, kdy v příběhu rychlé cestování ještě nemáte odemčeno. Jediným omezením je požadavek na minimální desátý level postavy. Tvůrci se chtěli ujistit, že si projdete minimálně tutoriál a trochu seznámíte s úvodem hry. Obtížnost přídavků se přizpůsobuje. Jakmile jeden poprvé načtete, určí se síla protivníků. Takže ať už je spouštíte na desáté nebo čtyřicáté úrovni, vždy vás čeká výzva. Obtížnost je navážena tak, že na začátku se většinou pořádně zapotíte. Ale levelujete rychleji než protivníci a na konci již řežete nepřátele na pár zásahů.

Vyváženost obtížnosti bohužel nefunguje obousměrně. A zatímco do DLC se můžete pustit kdykoli a bude to super, tak obtížnost původních Borderlands se nijak nemění. Pokud se tedy nedočkavě vrhnete na nové mise a zesílíte třeba o 15 levelů, tak po návratu se budete cítit jako s cheatem na nesmrtelnost. A bude trvat několik hodin, než se posunete ke questům, které budou opět výzva. Proto je lepší nechat si nový obsah až ke konci. A nehrnout se do něj na začátku. Potěšilo mě, že každý přídavek má své intro i outro. A to často vtipně a netradičně pojaté. Vzhledem k tomu, že samostatné Borderlands cutscény v průběhu hry neobsahuje, tak se s DLCčky jedná o příjemné zpestření.

Nic také nelze vytknout délce. Každý přídavek i s vedlejšími questy vydrží na pět až sedm hodin. I když vás často vodí opakovaně po stejných lokacích. Celkem tedy získáte přes dvacet hodin gameplaye navíc. Hráčům, kteří již Borderlands znají, lze množství obsahu popsat i z trošku jiné perspektivy. Při hraní přídavků jsem se dostal z levelu 23 na level 47. Zejména v GOTY edici, kde jsou již přídavky přibaleny jako bonus zdarma, se jedná o nezanedbatelné plus. Na druhou stranu musím uznat, že se jedná stále o totéž. A i když herní doba je opravdu slušná a celkově vydá za víc než dvě běžné hry dohromady, tak nepřináší nic nového. Pokud vás již hraní Borderlands omrzelo, DLC vás již asi nezaujmou.

Hru lze nyní zakoupit v GOTY edici se všemi přídavky. Ale ty nejsou ke hře přiloženy na disku. V krabičce naleznete pouze redeem kód. A 5,5 GB dat musíte stáhnout tak jako tak. U GOTY se tedy dočkáte sice výhodnější ceny (899 Kč za PC verzi), ale určitě nečekejte větší komfort, který by vám ušetřil stahování.

The Zombie Island of Dr. Ned (DLC 1)

Zombíci se dnes cpou bohužel všude. A ani Borderlands nemohl zůstat pozadu. Proto vás nový příběh zavede do městečka Jakobs Cove, jehož okolí sužují hordy nemrtvých. V tomto DLC mě nejvíce zaujaly nové vlastnosti nepřátel. Zombíků potkáte několik typů a každý, krom zranění, způsobuje ještě jinou nepříjemnost. Jeden vás zpomalí, druhý rozmaže pohled, třetí okamžitě zruší štít. Při boji se opravdu musíte snažit uhýbat, protože ve větším davu zombíci dokážou ve chvíli silně omezit vaše bojové schopnosti.

Souboje v tomto přídavku jsou trošku delší, než ve zbytku hry. Zombíci lezou ze země téměř všude a v šíleném množství. Takže zatímco v jiných lokací postřílíte 15 vojáků a máte hotovo, zde v jedné uličce postřílíte 30 zombíků a ze země pořád polezou další. Postup hrou je tedy znatelně pomalejší, než jinde. Ale zkušenostní body přibývají příjemně závratnou rychlostí. Ač mi zombie móda leze pomalu krkem, musím uznat, že The Zombie Island of Dr. Ned mě z přídavků bavil nejvíce.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Find out how we conduct our reviews by reading our review policy.

In this article

Borderlands

PS3, Xbox 360, PC

See 2 more
Awaiting cover image
Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments