Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cut the Rope 3DS 6x dražší než na iPhone

Nepochopitelný rozdíl u té samé hry.

Logickou hříčku Cut the Rope, ve které musíte uříznout provaz ve správnou chvíli a na správném místě nebo jinými způsoby dostat objekt do cíle, asi znáte. Jestli ne, píše o ní Martin Schovanec na blogu.

Nintendo tento týden vydalo její verzi pro handheldy 3DS/DSI a zarazilo cenou, kterou pro ni stanovilo. Za Cut the Rope chce necelých 5 britských liber, čili v přepočtu asi 140 korun. Oproti tomu plná verze Cut the Rope pro iPhone nebo iPad stojí jen 69 pencí nebo 0,79 eur. Všimlo si toho CVG.

Verze hry pro Nintendo je tedy více než 6x dražší než ta pro zařízení od Apple. A přitom obě hry jsou shodně šířeny digitální distribucí, čili obvyklý argument zastánců Nintenda, že doplácí na prodej her stále ještě na cartridgích a přidanou marži jednotlivých článků distribuční sítě, tu neobstojí.

Takto chce Nintendo bojovat s konkurencí v podobě chytrých mobilů, kterých se dle slov svého šéfa obává? To v Nintendu není nikdo, kdo by znal dlouhodobou (žádná slevová akce) cenu hitu Cut the Rope pro iPhone a nedopustil takového do očí bijícího rozdílu v ceně toho samého?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cut The Rope

iOS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments