Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Další herní žánry ve StarCraftu 2

Je libo šachy, tanec, nebo tahovku?

O střílečkách, 3rd person akčních hrách, Tetrisu a závodech v rámci StarCraft 2 map editoru jsme se tu už bavili. Nyní se na internet dostaly další kousky, které vytvořili hráči v map editoru v betě StarCraftu 2.

Začneme nejklasičtější hrou ze všech – šachy. Klasické 3D šachy, kde figurky samozřejmě nahrazují postavy ze StarCraftu 2. Při vyhození na sebe útočí tak, jako ve hře samotné. Ovládání je klasicky myší a celkově to vypadá poměrně hratelně.

Dalším zajímavým kouskem je spíše videoklip – skupina Hydralisků tancuje na známý Thriller od Michaela Jacksona. Sice nevíme, jak lze toto využít ve hře (půjde si vytvářet vlastní taneční kreace?), ale vypadá to zajímavě. Třeba někoho napadne propojit nějaký hudební mod s kytarou z Guitar Hero...

Pokud vám vadí příliš rychlé tempo StarCraftu a nestačí vám ani klasický posunovací ukazatel, který hru zpomalí, nezoufejte. Pomocí modů si budete moci hrát StarCraft i tahově. Pod vybranou jednotkou se objeví hexagonové pole a vy jednotkou posouváte tak, jako například v Heroes of Might and Magic.

A posledním příkladem budiž jakási karetní verze StarCraftu, kdy jsou vám přidělovány karty s jednotkami a vy si vybíráte tu nejvhodnější pro daný okamžik. Do sofistikovaných karetních her to má zatím velmi daleko, ale časem by z toho mohli hráči udělat solidní mod.

Netřeba snad ani zmiňovat existenci rané verze populárního DotA modu. Ten je pro StarCraft 2 zatím stále v plenkách, ale hratelný již je a pracuje se na něm.

Uživateli vytvářený obsah bude jistě velkým prvkem pro StarCraft 2 a Blizzard v jeho vytváření hodlá hráče podporovat. Mapy a mody si budete moci umístit přímo na Battle.net. Ty nejlepší mapy a modu budou moci hráči v rámci Battle.netu i prodávat.

Read this next