If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Datadisk pro Gothic IV má datum

Aktualizováno o vyjádření Comgadu.

Rakouský vydavatel JoWood se už déle topí v závažných finančních potížích a mnozí tak byli zvědavi, jestli vůbec dokáže dodělat a vypustit slíbený datadisk Fall of Setarrif pro Gothic IV: Arcania. Firma totiž minulý měsíc musela vyhlásit insolvenci a měla 90 dnů na dohodnutí s věřiteli.

Že se to zadařilo, naznačuje aktuální ohlášení JoWoodu ohledně termínu vydání tohoto samostatně spusitelného datadisku. Objevit se má 25. března pro PC.

Samozřejmě se to týká pouze německy mluvících trhů, o anglické verzi zatím nepadlo ani slovo - v této vypjaté hospodářské situaci se asi není čemu divit. Pravděpodobné ale je, že do budoucna už tato série neponese název Gothic, nýbrž jen Arcania.

U nás má k přídavku vzniknout opět překlad. Update - Comgad odpověděl Eurogameru toto: "Vydání datadisku k Arcanii plánujeme a překlad je v plném proudu. Oficiální info jsme však ještě nedali, ale chystáme se co nejdříve oznámit, jakmile budeme mít stanovenou cenu."

Více o Fall of Setarrif v prosincovém oznámení a domácí fanstránka Gothicz.net nyní rozvedla příběh: "Nová hrozba vrhá stín na Jižní ostrovy. Mysteriózní démon ohrožuje místní obyvatele a svou sílu směruje proti pobřežnímu městu Setarrif. Dramatickou situaci ještě přitíží erupce nedaleké sopky. Bezejmenný hrdina se tak spolu se svými nejsilnějším spojenci vydává vstříc nové hrozbě."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arcania: Fall of Setarrif

PS3, Xbox 360, PC

Gothic 4

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments