If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Podrobnosti o Dead Rising 3 s třikrát více zombíky než minule

Xbox One exkluzivka to s porcováním masa fakt umí!

Jako jednu z exkluzivních her pro Xbox One Microsoft na svém E3 brífinku předvedl třetí díl zombie akce Dead Rising 3. Ten se bude odehrávat přesně 10 let po událostech ve dvojce, a to v nové kalifornské lokaci Los Perdidos. To je smyšlené město rozdělené mosty do čtyř oblastí, v němž má svoji dílnu i mladý automechanik Nick Ramos, jakožto hlavní postava hry. Ostatně, že svoji živnost bere vážně, nedokazuje jen stylová nášivka na zádech jeho montérek, ale i slušná fyzická kondice, díky níž se v představovacím traileru ohání hasákem a utahuje zombiím hlavy.

Tradiční trademark celé série, tedy možnost použití prakticky čehokoli jako zbraně, tu dostává vpravdě nový rozměr, když potencionálních zbraní bude na stovky, včetně zběsilých kombinací. Ostatně takové předvedené obří kladivo spojené páskou s nebezpečnou kotoučovou pilou udělá v rozsáhlých bandách zombií slušnou paseku a pěknou porci masa do svíčkové. Díky střelným zbraním zase poznáte výhody velmi solidně zničitelného světa, kdy třeba od zapáleného automobilu může vybouchnout i blízká budova.

Ano, automobily, to je zde pěkný mobilní masomlejnek, když Nick může přesedat do různých dopravních prostředků, načež začne kosit nakažené masíčko doslova po desítkách. Jistě, na to je i ta kotoučovka s palicí stále jen malá ryba. Samozřejmě se tu musíte oprostit od 100% reality, když zde málem vybuchuje i stoh papíru a ta rozbruska se podivně válí v tělocvičně hned vedle boxerského ringu... Vše je to ale daň na oltář pořádného masakru, jenž má podle tvůrců být nejen temnější, ale také občas humornější, a to na pozadí zcela volného a otevřeného města.

E3 trailer

Samozřejmě nemůže chybět online kooperace (o splitscreenu zatím ani slovo), stejně jako slíbená podpora SmartGlass skrze sledování statistik či zobrazování map s ukrytými předměty a oblastmi. Na druhou stranu mi přijde krapet ujetá funkce Kinectu, kdy mají zombie reagovat na hluk ve vašem obýváku. No dobrá, přijde manželka, pustí si na plné kule hudbu a já budu rázem restartovat pozici? Ehm, o to někdo stojí? Ale ne, celkově vypadá Dead Rising 3 na hutná jatka ve větším prostředí, proti více nepřátelům, a hlavně s více možnostmi. Jako jeden ze startovních titulů by měl vyjít spolu s konzolí v listopadu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Rising 3

Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Michal Jonáš

Contributor

Comments