Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dante's Inferno demo a přívěšek

Jak si už dnes vyrýt kříž na prsa a mít kosu s lebkou?

Když Electronic Arts ve čtvrtek odpoledne oznámili vydání hratelné ukázky božské rubačky Dante's Inferno pro konzoli Playstation 3, taktně zamlčeli dvě nikoliv nevýznamné skutečnosti. Jednak, že to demo bude (bylo) ke stažení z Playstation Network až během noci na pátek, takže dříve ho tam všichni hledali marně.

A především, později vyšlo najevo, že ona tisková zpráva se vlastně týkala pouze Severní Ameriky, takže demo je nyní oficiálně dostupné pouze z americké verze služby Playstation Store. Na té evropské se oficiálně objeví až na Štědrý den, stejně jako 360 demo na Xbox Live.

Zdržení xboxového dema a upřednostnění PS3 vysvětlili zástupci EA takto: "Platforma PlayStation má dlouhou tradici s tímto akčním žánrem." Důvod předčasného vypuštění dema jen na PS3 a jen v USA možná souvisí pouze s tamním uvedením kompilace God of War Collection, velkého vzoru a hlavní konkurence Dante's Inferno. Oproti tomu do Evropy se tato předělávka starých dvou dílů do HD od Sony dostane až začátkem příštího roku.

Jak si teda Dante's Inferno zahrát s dvouměsíčním předstihem před plnou verzí v únoru? Zřízení přístupu na americké PlayStation Store naštěstí není žádná věda. Stačí, když si člověk při registraci nového účtu vybere USA a zadá nějakou tamní adresu, kterou opíše například z Google Maps. Třeba ulici, číslo domu a ZIP kód (PSČ) z centra New Yorku? Lokalita vaší IP adresy se na PSN neověřuje, tudíž pak nic nebrání downloadu nějakého volně stáhnutelného souboru, oficiálně určeného jen pro americký trh.

Demo obsahuje úvodní level ze hry, ve kterém si hrdina Dante na prsou vyryje kříž coby symbol pokání za hříchy spáchané během třetí křižácké války. A jak si bude slavný básník neochvějně řezat do masa, hra mezitím opíše několik století v čase a formou flashbacku vás vrátí do bitvy o citadelu v Akku na dnešním území Izraele. Křižáci v marném čekání na svého nepřítele Saladina postupně ztratí nervy a začnou kosit místní občany hlava nehlava - a ti se samozřejmě hned začnou bránit.

Hned zkraje hry se tak dostanete do bitvy skutečně epických rozměrů. Do rukou dostanete sekyru, se kterou bude Dante umět pořádně švihnout nebo vykrýt protivníkův úder mečem. A když se k hrdinovi pak nepozorovaně připlíží hašašín, který Danta zezadu bodne dýkou, vzepře se básník i vlastnímu osudu a rozhodne se neodvratnou Smrt vyzvat na souboj - samotnou Smrt, která se tak stane prvním bossem, na kterého ve hře narazíte. Nezapomeňte se na něj podívat v galerii s novými obrázky (v tabulce pod článkem), kde jsou i naše dojmy z E3.

Závěrem ještě malá reklamní vložka: k Dante's Inferno dostanete od obchodu Xzone zdarma exkluzivní přívěšek ve tvaru kosy s lebkou, kterou používá hlavní hrdina ve hře. Fotky tohoto (trochu nebezpečného) dárku vypadají luxusně!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dante's Inferno

PS3, Xbox 360, PSP

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments