Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Detaily o Gran Turismo PSP

Bude provázané s Gran Turismo 5 pro PS3.

Kapesní verze populárních automobilových závodů bude startovním počinem pro nový handheld PSPgo, a současně první titul určený ke stažení. Jeho tvůrce - Kazunori Yamauchi, hovoří o zamýšlené velikosti okolo 1GB, v jejímž rámci tu bude 800 aut, přes 30 tratí (se zrcadlovými variantami) a kupa herních módů. Můžete čekat lokální multiplayer pro čtyři hráče, resp. unikátní režim výměny ve hře získaných vozů skrze ad hoc. V případě singleplayeru nechybí Single Race, Time Trial a také Drift Trial, který vás protáhne zatáčkami klasických GT okruhů jako Trial Mountain, Deep Forest, Laguna Seca nebo Nordschleife Nurburgring. Potřebné bodíky tady získáváte za co nejdelší smyky. V nabídce módů je dále k nalezení Mission Challenge, což má být kombinace tradičních licenčních testů, a různých Driving Mission scénářů. Určitě potěší alternativa uložení replaye povedeného závodu.

Každopádně můžete zapomenout na motiv komplexního upgradování vámi vybraného plechového miláčka, dílčí modifikace vozu bude možná jen v rámci jeho stávajícího vybavení a parametrů. Ke svezení tu přitom mají být stroje ze stájí jako Ferrari, Nissan či BMW. Ovládání má být z prvních dojmů velice dobře vyřešené, byť se zdá, že hra je oproti svým konzolovým bratříčkům více arkádovitá. Ovšem opět s vynikající prezentací, vedle špičkové grafiky je nutno zmínit konstantní snímkování - 60fps.

Za pozornost stojí i provázanost PSP verze s Gran Turismo 5 pro PS3, skrze společnou garáž a sdílení odemknutých aut. Mimochodem, Gran Turismo 5 má být de facto již hotové a dle Yamauchiho by bylo možné jej vydat už teď. Nicméně vývojáři se chtějí ubezpečit, že všechno funguje jak má a produkt hodlají co nejvíce vyladit. Zatímco v souvislosti s Gran Turismo 5 tak stále není potvrzeno datum vydání, kapesní Gran Turismo PSP se objeví na trhu dne 1.října 2009.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo

PSP, PS1

Related topics
About the Author
Comments