If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Detaily o multiplayeru v CoD: Black Ops

Trénink, upravování zbraní a body na nákupy.

Multiplayer dalšího pokračování série Call of Duty byl do této doby tajemstvím. V Treyarchu už ale usoudili, že nastal čas, a představili ho herním novinářům.

Nejzajímavější novinkou je asi systém COD Points, což jsou body, za které si následně můžete nakupovat různá vylepšení. Tyto body získáváte tím, jak hrajete a jak se vám daří - vlastně nahrazují XP z Modern Warfare 2.

Vydělané body pak můžete výrazně navýšit nebo ztratit v módu Wager Matches, což jsou boje všech proti všem. Zběsilé, rychlé a hodně riskantní. Pokud totiž nebudete v leaderboards na konci hry na prvních třech místech, ztrácíte všechny své v seanci nasbírané COD Points. Ty se pak rozdělí mezi ty první tři hráče.

Wager Matches má další čtyři módy. Zajímavě rozhodně zní One in the Chamber, kdy je každý vybaven pouze pistolí s jednou kulkou. Když s ní dokážete zabít nepřítele, získáváte další kulku. Když netrefíte, jste bez zbraně a máte už jen pouze pěsti.

Ve Sticks and Stones zase máte pouze kuši, vrhací nůž a tomahawk. Když tomahawk hodíte a někoho s ním zasáhnete, zasažený hráč ztrácí své body.

V Gun Game začínají hráči s pistolí a s každým úspěšným zabitím nepřítele získávají pořád lepší a lepší zbraně. Hráč, který dokáže získat všechny, vyhrává. Když vás ovšem někdo zlikviduje, hrajete zase pěkně od začátku s pistolí.

A nakonec mód Sharp Shooter. Každý hráč začíná s náhodně vybranou zbraní, a všichni ji mohou používat daný čas. Pak se zase pro všechny zbraň náhodně vybere. Vyhrává ten, kdo stihne pozabíjet nejvíc nepřátel.

Novinkou v multiplayeru Black Ops bude také takzvaný Combat Training, což je vlastně takový offline multiplayer, kdy nepřátele hraje počítač. I zde můžete získávat body, vylepšovat se, upravovat své zbraně a má fungovat zejména jako trénink na samotný online multiplayer.

Zatím to tedy vypadá docela čerstvě a zajímavě, minimálně co se MP týká. Call of Duty: Black Ops vychází na PC, PS3 a X360 9. listopadu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC, Nintendo DS

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments