If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Detaily o novém PS3 ovladači

Start příští jaro se silnou podporou her.

Na E3 prezentovaný zcela nový, na pohyb citlivý ovladač od Sony, byl již blíže představen vývojářům. A je potvrzeno, že příští jaro, tedy začátkem roku 2010, bude uveden na herní trh. Pochopitelně ho doprovodí velký výčet kompatibilních her nejenom od Sony, ale také od externích týmů, údajně s velmi širokým žánrovým záběrem. Své si tady najdou jak příležitostní, tak hardcore hráči.

Bude jistě zajímavé sledovat, jaká vlastně bude finální podoba ovladače, který na E3 prezentovala malá hůlka o velikosti konkurenčního wiimote, s barevnou koulí na konci. Každopádně za připomenutí stojí, že nový PS3 ovladač má v sobě implementované, vyjma citlivosti na pohyb, také vibrace.

Eye kamera, snímající pohyb a následně dle potřeby přeměňující ovladač na basebalovou hůl či tenisovou raketu, pak bude schopná rozlišit až čtyři tyto ovladače naráz. Navíc díky vestavěnému mikrofonu ještě rozpozná případný hlasový podnět.

V Sony je prý záměr a snaha podpořit kombo Dual Shock 3 a nový ovladač např. způsobem, že Dual Shock by mohl fungovat ve vybrané hře coby štít a nový ovladač zase jako meč. Uvidíme, jaká nakonec bude realizace a jestli mohou mít podobné nápady na zlepšení zažité práce a s herním interfacem a ovládáním pro hardcore hráče patřičný efekt. Závěrem dodejme, že konkurenční řešení Natal pro Xbox 360 dorazí na trh na podzim 2010.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS3
About the Author
Comments