Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Přiblížení hry Epic Mickey od Spectora

Myšák Mickey tak, jak jej asi ještě neznáte.

Magazín Game Informer potvrdil, že dlouho diskutovaný projekt Warrena Spectora, resp. Junction Point Studios - Epic Mickey, bude počinem jen pro konzoli Wii. Svého vydání se dočká příští podzim, nicméně už nyní jsou venku některé zajímavé detaily o náplni hry.

Příběh nabídne smutný pohled na svět plný rozbitých strojů a zapomenutých, nyní již zahořklých postav, kterému kraluje král(ík) Oswald. V jeho případě přitom jde o první kreaci Walta Disneye, dlouho před legendárním Mickey Mousem, kterého Oswald bytostně nenávidí.

A dlouhé roky téhle zášti přinesly své ovoce v podobě vyvolání temné figury známé co Phantom Blot, která následně zaneřádila kreslený svět myšáka Mickyho inkoustovou černí. Pročež je na našem ušatém hrdinovi, aby zavčasu napravil způsobené škody, čímž máme vstoupit do hry...

V Epic Mickey se tak bude hodně využívat wiimote co příslušný kreslící nástroj, s nímž půjde kupř. opravit rozbitý most či odstranit nepořádek, co vám bude překážet na cestě. Epic Mickey má být hra o přemýšlení a puzzlech, které bude třeba právě za pomoci malování vyřešit. Nabízí se srovnání s Okami, jakkoliv zdejší důraz na malířskou práci se zdá být mnohem větší, třeba už jenom z důvodu, že k ruce dostanete celou paletu kreslicích nástrojů, jako je guma, tužka či ředidlo.

Epic Mickey by měl být více představen v následujících dnech skrze nejnovější vydání magu Game Informer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Disney Epic Mickey

Nintendo Wii

Related topics
About the Author
Comments