Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Deus Ex: Human Revolution později

V březnu si ho nezahrajete.

Distributor Square Enix oznámil, že velice očekávaný Deus Ex: Human Revolution vyjde později, než se původně předpokládalo. Hra měla vyjít v březnu, ale nakonec vyjde až ve fiskálním roce začínajícím dubnem 2011. Důvod? Oficiálně nebyl oznámen, ale čas navíc bude využit k tomu, aby se hra ještě pořádně "doladila".

Square Enix to neřekl herním médiím, ale dozvěděli jsme se to z jejich tiskové zprávy pro investory. Proto nevíme přesně kam až byla hra posunuta. Pouze víme, že by měla vyjít někdy ve finančním období začínajícím dubnem 2011 (což znamená, že klidně může vyjít v březnu 2012). Dá se ale z tiskové zprávy mezi řádky vyčíst, že za důvodem odkladu Deus Ex může být také propadák Final Fantasy XIV.

Jelikož Square Enix do MMO hry Final Fantasy investoval spoustu peněz a výsledek byl tristní, snaží se seč mohou hru ještě dodatečně napravit a PS3 verze byla kvůli tomu odložena. Aby nevyšla v podobně hrůzostrašné podobě jako PC verze. Kvůli výkonu Final Fantasy XIV také snížili své předpoklady výdělků. Oficiálně důvod odkladu svádějí "na špatné prodeje konzolových her a současný stav herního trhu", což je poněkud nicneříkající a nesmyslné.

"Proto raději využijeme dodatečný čas na další vyladění Deus Ex," píše se v tiskové zprávě. Přeložit by se to dalo asi také takto: "Nemůžeme si dovolit vydat další propadák jako Final Fantasy XIV, do níž jsme investovali spoustu peněz, které se nám nevrátily, takže raději budeme pracovat na Deus Ex jako diví, aby to byla skvělá hra a skvěle se prodávala."

Takže je to vlastně dost pozitivní zpráva, nemyslíte?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Human Revolution

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments