Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Deus Ex se u nás prodalo 2500 kusů

Cenega se ohlíží za úspěšným vydáním.

Přesná prodejní čísla u nás obvykle nebývají zveřejňována, protože se na rozdíl od západního světa není tolik čím chlubit, a audit GfK je ven bohužel nepouští. Proto potěší občasné vlaštovky, když některá z firem překoná obavy z posměšných reakcí a pochlubí se, jak dobře se některé hře z její stáje dařilo, což umožní udělat si přehled o velikosti domácího trhu, vysvětlí to některá negativa s tím spojená i srovnat se světem.

Eurogameru se podařilo zjistit, že srpnového Deus Ex: Human Revolution se v ČR za úvodních 14 dnů po vydání celkově prodalo přes 2500 kusů. Cenega to u podobného titulu považuje za vynikající výsledek a zasloužily se o to platformy PC a Xbox 360, u kterých se zásoby kompletně vydistribuovaly během úvodních dvou dnů.

"Očekávali jsme, že Deus Ex bude dobrou hrou, ale popravdě řečeno, všechny nás nakonec překvapilo, jak moc dobrá hra to ve skutečnosti je," komentoval to Chalid Himmat, šéf marketingu Cenegy. Odhady prodejů u podobných titulů prý bývají velmi komplikované, protože vysoká hodnocení ještě automaticky neznamenají, že půjde o bestseller.

"První i druhý díl Deus Exu nebo například Bioshock měly rovněž skvělá hodnocení, nicméně prodejně se jednalo spíše o průměr. Je to způsobeno tím, že šlo o relativně hardcore produkty a je veřejným tajemstvím, že právě mezi hardcore hráči najdeme největší množství pirátů. Deus Ex: Human Revolution ovšem slavil prodejní úspěch," těší zástupce Cenegy.

Mohla tomu pomoci i rychle hotová čeština sponzorovaná Xzone. Na HD videorecenzi Human Revolution můžete mrknout od včerejška.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Human Revolution

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments