If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Diablo 3 tedy v polovině dubna?

Distributoři začínají vykazovat určitou aktivitu.

Psát o každém odhadu kdejakého zapadlého internetového obchodu, který jen věští z křišťálové koule nebo v horším případě se pokouší zviditelnit, už v tuto chvíli nemá pražádný smysl, když Blizzard slíbil oficiální oznámení data vydání do pár týdnů. Ale toto je něco trochu jiného, s pevnějšími základy z vícero zdrojů.

Jak si všimla fanstránka DiabloFans, hned několik předních italských obchodů s hrami, včetně tamního Amazonu, nahodilo u Diablo 3 termín 17. dubna. Vedle toho v Itálii došlo k upřesnění ceny: 55 eur za standardní edici a 90 eur za sběratelskou edici.

Něco takového se samozřejmě nestane náhodou. Motorem pro dání věcí do pohybu prý byla jistá aktivita italského distributora Activision Blizzard směrem k obchodům.

Podobnou aktivitu vykazuje i český distributor ABCData, který tento týden rovněž potvrdil prodejcům ceny Diablo 3, jak na Twitteru napsalo Xzone: "U nás se bude pohybovat kolem 1499 Kč, po slevě 1299 Kč."

Eurogamer se dozvěděl, že lokální distributoři kdysi dostali od Blizzardu slib, že se termín Diablo 3 od něj dozví minimálně měsíc dopředu, aby stihli rozjet propagaci a zajistit veškerou přípravu na uvedení na trh.

A reakce Jaye Wilsona z Blizzardu? "Nemohu 17. duben potvrdit ani vyvrátit". Buď snaha nic ani skrytě nenaznačovat nebo toto datum sedí, ale určitě posun od dosavadního obvyklého "ani sami ještě vlastně nic nevíme, počkejte si na naše ohlášení".

Poslední oficiální údaj je 2. čtvrtletí, tzn. někdy mezi dubnem a červnem 2012. Vstupenku do bety obdrželo poslední dobou hodně dalších lidí, takže se rojí nahrávky úvodních 20 minut.

Video o nejvyšší obtížnosti

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments