If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Diablo 3 v květnu, ale co na konzole?

Blizzard zarytě mlčí.

Blizzard v minulém týdnu slavnostně oznámil, že se hráči na PC a Macu dočkají Diablo 3 přesně 15. května. Ale co majitelé konzolí? Blizzard nic nechce říct.

Ačkoli se Blizzard nijak netají tím, že portují Diablo 3 také na konzole a už léta říkají, že pokud by nějaká hra mohla na konzole jít, je to právě Diablo 3, ještě nikdy oficiálně neřekli - ano, ta hra na nich také bude.

Ostatně, v listopadu 2008 začal Blizzard najímat vývojáře, kteří mají zkušenost s konzolemi a počítáme, že na další StarCraft to nebylo. Na Blizzconu 2011 dokonce hlavní designér John Mosqueira pobouřil zaryté PC fanoušky tím, když řekl, že Diablo 3 se hraje na gamepadu lépe než na myši a klávesnici.

Ačkoli se ale možná v tomto roce Diabla 3 na konzole nedočkáme, herní analytici stejně věří v milionové prodeje titulu. Analytik Doug Creutz ze společnosti Cowen & Company věří, že se v prvním roce prodá 5 milionů kusů Diablo 3. Z toho bude podle něj milion hráčů, kteří využijí možnost předplatit si na rok World of Warcraft a Diablo 3 k tomu dostanete zdarma.

Video o nejvyšší obtížnosti Diablo 3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments