If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Diablo III bude cenzurované

V některých zemích jako Německo.

Tvůrci třetího Diabla od začátků tvrdili, že se fanoušci nemusejí bát. Diablo III bude stejně tak brutální jako předchozí díly. Díky mnohem pokročilejší grafice ještě brutálnější. Vždyť na předváděčkách už byl viděn jeden z nepřátel, který se tak dlouho bodá nožem do hrudi, až vybuchne a tím vás zraní.

Problém ovšem nastává v některých zemích jako je Německo nebo Austrálie. Ty mají na brutalitu ve hrách velice přísná měřítka a pokud chce nějaký vydavatel prodávat hru i tam, musí cenzurovat. Jay Wilson, hlavní designér Diabla, řekl časopisu Wired, že s tím počítali už od začátku, a jelikož chtějí hru v Německu a Austrálii prodávat, jistou formu cenzury už do hry implementovali od začátku.

Když si budete chtít koupit Diablo III v Německu nebo v Austrálii, s nejvyšší pravděpodobností nebudete mít červenou krev (démoni budou krvácet asi zeleně, žlutě... znáte to) a bude jí také mnohem méně. Ostatně, tyto volby budou ve hře i pro další regiony. Blizzard totiž do hry implementoval rodičovskou ochranu.

Jay Wilson se pouze obává, že Diablo III nebude k dostání v Číně. Blizzard má díky World of Warcraft s čínskou cenzurou své zkušenosti, ale podle slov Wilsona je seznam změn, které by museli v Diablo III udělat, aby se mohla hra v Číně prodávat, tak obrovský, že se jim to pravděpodobně nevyplatí. I když je Čína region s obrovskou populací.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments