Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Diablo III pro konzole zatím nejisté, PC prioritou

Detaily jak získat Diablo III zdarma.

Během BlizzConu došla řeč i na konzolovou verzi Diabla III, která prý zatím není jistá - konzolovým tým Blizzardu čítá jen několik málo lidí, kteří pouze pouze zkoušejí různé prototypy.

Šéf vývoje Diabla III Jay Wilson zdůraznil, že žádná konzolová verze hry zatím oficiálně neexistuje a že se oznámí jedině tehdy, až si tím bude vývojářský tým stoprocentně jistý. "Pohyb postavy působí na ovladači lépe, ale problém je zaměřování," řekl Wilson. Řešením by prý bylo umístit na obrazovku zaměřovač, což ale tvůrci nechtějí.

Na konzolích prý také působí jinak "dávkování" monster a umělá inteligence. Pokud se ale Diablo III na konzolích nakonec objeví, nebude to v žádném případě na úkor PC verze. Ta je pro vývojáře jasnou prioritou. Nebylo by se ale čemu divit - první Diablo se na prvním PlayStationu ukázalo a třeba nedávné Torchlight pro XBLA sklízelo jednu pochvalu za druhou.

Blizzard také zvěřejnil detaily svého zřejmě nejzásadnějšího oznámení letošního BlizzConu - jak, kdy a pro koho bude Diablo III zdarma. Už v prvním článku z BlizzConu jsme psali, že plnohodnotnou digitální verzi Diabla III obdrží všichni hráči World of WarCraft, kteří si zaplatí tzv. Annual Pass. Společně s Diablem III budou mít také předností přístup do bety čtvrtého datadisku pro World of WarCraft Mists of Pandaria a navrch dostanou ještě speciálního mounta Tyrael's Charger.

Annual Pass je v podstatě roční předplatní World of WarCraft, které ale nemusíte zaplatit najednou, stačí platit po měsících. Je ovšem nutné doplatit toto roční předplatné během onoho roku, bez přestávek. Na Diablo III si ale můžete nechat zajít chuť, pokud jste World of WarCraft nikdy nehráli. Tato akce platí pouze pro účty, které byly vytvořeny, byly někdy aktivní a mají dobrý status (žádné cheatování, hackování, či jiné porušování smluvních podmínek) před 18. říjnem 2011 (včetně). Pokud jste tedy například před pár lety hráli několik měsíců World of WarCraft, můžete Diablo III získat, pokud si Annual Pass zaplatíte.

Diablo III si pak budete moci stáhnout z Battle.netu ihned v den vydání, bez jakéhokoliv čekání. Pokud byste si Diablo III koupili navíc ještě v krabici nebo ho dostali jako dárek, tak máte smůlu - na jeden Battle.net účet může být vázána pouze jedna kopie Diabla III, nemůžete mít aktivní dvě. Pokud si ale koupíte sběratelskou edici, o její výhody nepřijdete. Jednoduše zadáte její kód do Battle.netu a veškeré digitální bonusy budete mít ihned přiděleny k vašemu účtu. Navíc pak ještě získáte čtyři měsíce World of WarCraft zdarma, které se počítají do vašeho ročního předplatného, tudíž formou Annual Pass zaplatíte místo 12 měsíců svým způsobem jen 8.

Vzhledem k velkým bonusům a dalším specifikům Annual Pass nebudete během daného roku moci vaše předplatné zrušit. Budete jej ale moci platit také pomocí předplacených herních karet a pokud bude potřeba, nebude problém změnit informace o kreditní kartě. PayPal pak nebude na tuto akci možné využít. Příjemný je také fakt, že pokud si například 2 měsíce před zakoupením Annual Pass pořídíte půlroční předplatné, budou se zbývající 4 měsíce počítat do onoho ročního předplatného.

Úchvatný Black Soulstone render z Diabla III.

Read this next