Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Digitální Mass Effect 2 se na PS3 osvědčil

Je to začátek nového trendu?

Digitální verzi Mass Effect 2 se na PlayStation 3 dařilo velmi dobře, jak prozradil šéf EA, John Riccitiello. Hra vyšla na PlayStation 3 v digitální podobě ve stejný den jako krabicová verze, za plnou cenu a bez jakékoliv marketingové podpory. I přesto si podle šéfa EA digitální verze ukousla několik desítek procent z koláče prodejů a prodejní čísla byla "významná."

"Tohle bylo spíš o tom dokázat, že to jde, než o dokazování toho, že by tam mohla být nějaká příležitost. Takže hra bez marketingu, vydána na PS3 rok poté, co vyšla na Xboxu a PC, se prodávala velmi, velmi dobře," řekl Riccitiello na nedávné konferenci v San Francisu, jak reportuje IGN.

Trend digitální distribuce, který se na PC rozmohl už před několika lety, je nyní evidentní i na konzolích. Spousta firem má často větší zisky z DLC a mikrotransakcí, než z klasických prodejů krabicové hry. Velký úspěch Mass Effect 2 jistě EA neodradí a časem by tak mohla vycházet většina jejich her digitálně na PlayStation 3 ve stejný den, jako budou na policích v obchodech.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments