Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Disney koupil Marvel za 4 miliardy USD

Jaký to bude mít dopad na hry?

Čtyři miliardy amerických dolarů. Tolik zaplatí firma Walt Disney Company za Marvel Entertainment. Jde obchod, který byl jedním z velkých tajemství v americkém byznysu, a který by mohl docela slušně otřást s konkurencí. Pokud by vás to zajímalo, 4 miliardy amerických dolarů jsou dle současného kurzu nějakých 71,5 miliard korun (tedy pořád méně, než jsou roční schodky našeho rozpočtu... ehm).

Tohle partnerství bude mít obrovský vliv na herní průmysl. Na filmech Marvelu zatím vydělával Paramount a Sony, které má Spider-Mana, ale jakmile jim vyprší smlouvy, všechny filmy s komiksovými hrdiny Marvelu půjdou pod Disneyho. Ten má pod svými křídly také Pixar, takže už se kutí první náznaky spolupráce Pixarů a Marvelu. Nás ale mnohem víc zajímá, jaký vliv může mít toto spojení na hry.

Dříve hry Marvelu distribuovali společnosti jako Activision, Sega, chystanou MMO z vesmíru Marvelu kutí Gazillion Entertainment. Všechny budoucí hry tak budou nejspíš vycházet pod hlavičkou Disneyho, ale stále bude společnost spolupracovat s jinými výrobci a vývojáři, protože se tento postup většinou vyplatí. Než budovat vlastní vývojářskou divizi.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments