If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

"DLC" pro Risen 2 jdou aktivovat už v základní hře

V zahraničí se přitom prodávají za stovky korun.

Měl to být "exkluzivní doplňkový obsah, určený neohroženému dobrodruhovi, kde se hráč v rámci bonusového příběhu pustí do série úkolů". Aspoň takto vznešeně to popisoval výrobce Deep Silver před vydáním Risen 2 (recenze, 7/10). Ale ve skutečnosti to je ještě větší habaďůra než u postav ze Street Fighter X Tekken.

Hráči Risen 2 zjistili, že po zakoupení, resp. aktivaci "DLC" Treasure Isle (Ostrov pokladů) a Pirates Clothes and Gun se do hry z internetu dostahuje pouze padesátimegový soubor "dialogue_language_dlc3.pak" obsahující dabing.

Zbytek dat z těchto stáhnutelných přídavků je již součástí základní hry Risen 2 na jejím DVD. Dokonce se dají aktivovat v testovacím režimu hry přes příkazy v konzoli ve hře a pak jsou plně funkční, jen v nich chybí dabing. Pro zájemce je návod s obrázky zde, kde se hovoří i o nějakém třetím DLC.

Čeští zákazníci i nyní dostávají obě tyto DLC zdarma při nákupu základního Risen 2. Ale nic to nemění na faktu, že vlastně o žádný stáhnutelný obsah v reálu nejde. V zahraničí se obě tato "DLC" po vydání hry normálně prodávají - Treasure Isle za 8 liber (240 Kč) a pirátské oblečení za 2,50 libry (75 Kč). Vyjádření vydavatele Deep Silver zatím není k dispozici.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Risen 2: Dark Waters

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments