Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Do češtiny přeloženo i první DLC k Mass Effect 3

From Ashes hotovo, co bude dál?

Obchod Xzone, který finančně sponzoroval rozsáhlý překlad Mass Effect 3 do češtiny a tu ihned uvolnil pro všechny, zveřejnil dodatečný překlad DLC From Ashes. Tato čeština se dá stáhnout z tohoto linku (3 MB).

From Ashes bylo první DLC pro Mass Effect 3, které vyšlo hned v den vydání a vyvolalo kontroverzi kvůli zpoplatnění postavy Protheana, který se přidá k vaší družině zhruba uprostřed hry a v prioritní misi vás pošle do známé lokality Eden Prime.

A jak to bude s lokalizací příštích přídavků pro Mass Effect 3, například toho slíbeného pro změnu závěru celé hry? Jak se vyjádřil překladatel Marek Tvrdý v diskusním fóru na fanstránce, bez sponzora je dál překládat nechce ani nebude. Aneb časy, kdy se DLC s méně texty překládaly jen z čistého nadšenectví, jsou zřejmě nenávratně pryč a bez vydatné finanční injekce, jaký padl na překlad základního ME3, to už asi nepůjde...

"Sponzoring ohledně dalších DLC se ještě řeší, ale určitě jsme tomu nakloněni," odpověděl tazateli Martin Schovanec z Xzone, čímž zůstala šance na českou verzi budoucích přídavků teoreticky zachována.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments