Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dohrání RAGE zabere 15 hodin

Je to málo nebo hodně na 2 DVD?

Časopis OXM si popovídal s Timem Willitsem z id Software o trvanlivosti zářijového RAGE. Poslední dobou populární to otázka, protože obecně panují obavy z opakování odstrašujících případů typu pětihodinový Homefront nebo čtyřicetiminutové Battle Los Angeles. A jak známo, hráči jsou čím dál více ostražití a kupují pouze hry s vysokou hodnotou.

Dohrání singleplayerové kampaně RAGE má podle slov tvůrce zabrat 15 hodin. To na daný žánr není vůbec špatné a zařadí se spíš k těm delším FPS, podobně jako Crysis 2.

Někteří reportéři (např. Examineru) toto číslo začali dávat do souvislosti s rozsahem hry na 2 DVD (PC/X360 verze), že prý jim vzhledem k tomu připadá 15 hodin málo a že čekali delší zábavu než dohrání za půl dne čistého času.

Jako by snad objem herních dat či propracovanost textur (skály, kaňony, poušť, prérie, jeskyně...) musel mít nějakou přímou spojitost s trvanlivostí hry. RAGE se sice také odehrává v postapokalyptickém světě, stejně jako Fallout 3 nebo Borderlands, ale nejedná se o RPG, které vzhledem k jiné herní náplni může vydržet třeba 50 hodin a v minulosti se přitom klidně vešlo i na pár disket.

Únorový trailer

Read this next