Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Diskžokejem v DJ Hero

Další přírůstek do žánru hudebních her.

S hudebními hrami jako Rock Band nebo Guitar Hero jakoby se roztrhl pytel. A to nemluvíme o těch desítkách datadisků a přídavků k hudebním hrám. Jenže když se něco dobře prodává, samozřejmě se nedá nic jiného očekávat. DJ Hero by ovšem podle dojmů ze samotného hraní mohl být v žánru hudebních her tak trošku revoluční. Co potěší fanoušky diskoték je zejména výběr interpretů. Hra má stovku licencovaných písniček, ve hře jich je nakonec osmdesát. Nesedí vám počty? Je to dáno tím, že spousta songů je zmixována s jinými. Ve hře třeba nebudete mixovat Feel Good Inc. od Gorillaz, ale Feel Good Inc. již smíchanou s Heard it Through the Grapevine od Marvina Gaye. A smíchanou výborně podle lidí, kteří již měli možnost si hru na vlastní prsty vyzkoušet na akci pořádané firmou Activision.

Však se také na mixech podíleli největší DJské hvězdy jako DJ Shadow, DJ AM nebo Z-Trip, kteří dokonce hře propůjčili své podobizny. Jako ke každé správné hudební hře je i k DJ Hero samozřejmě k dispozici externí zařízení, tentokráte klasický DJský mixovací pult. Na něm máte tři tlačítka a desku, s jejíž pomocí budete scratchovat. Pokud byste chtěli svůj DJský pult ovládnout opravdu mistrně, chce to hodně praxe, ale Activision se rozhodli DJ Hero zpřístupnit opravdu každému a ve hře jsou tedy tři stupně obtížnosti. Při té nejlehčí například můžete ignorovat předem dané scratchování a dělat si ho, jak se vám jen zlíbí.

Vaše scratche ovšem neuslyšíte. DJ Hero je stejně jako Guitar Hero hra, která po vás požaduje pouhé mačkání tlačítek a pohyby desky v pravý čas, hudba je předem daná a nic na ní nezměníte. Pokud si opravdu chcete hrát s muzikou a vytvářet své vlastní remixy, budete si muset počkat na konkurenční Scratch: The Ultimate DJ, která v písničkách bude mít momenty, při kterých budete moct svým hudebním schopnostem dát zcela volný průtok.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

DJ Hero

PS3, Xbox 360, PS2, Nintendo Wii

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments