Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dragons Dogma zhodnoceno

Co se britskému PSM3 líbilo a co nelíbilo?

Nejen Diablem a Maxem Paynem je květen živ. Již zanedlouho nás oblaží Dragons Dogma, které po EDGE (7/10), Game Informeru (85%), OXM US (6/10), Play (48%), Petit z Finska (92%), Games (80%), 360 Magazine UK (80%), Play.de (83%) a GamePro (79%) zrecenzoval britský plátek PSM3.

Dal hodnocení 85% a verdikt: "Jedno z nejlepších RPG. Obrovské, vyzývavé, podněcující fantazii a s fyzicky uspokojujícimi souboji, ale jeho hardcore povaha neosloví všechny hráče."

Na této japonské rubačce vyzdvihl pocit nebezpečí na každém kroku, což v mnohých dnešních titulech chybí. Jde prý o dobrodružství v pravém slova smyslu díky hernímu světu, který je tajemný i ohrožující.

Záporem Dragons Dogma mají být úkoly, které jsou všechny na jedno brdo a někdy vyžadují trpělivost při hledání postupu. PSM3 se nelíbilo ani prostředí, které postrádá nápad.

Zato pochválilo tvůrce za chytré využití internetového připojení jako v Dark Souls v tzv. systému Pawn. Funguje tak, že si přes internet můžete vypůjčit hlavního počítačem řízeného parťáka do své družiny od jiných živých hráčů, díky čemuž se tento parťák zlepšuje a učí nové znalosti slabých stránek nepřátel nebo o dungeonech (více informací).

Dragons Dogma (dojmy z rozehrání vyjde pro PS3/X360 25. května (předobjednávka). PC verze byla minulý týden tvůrci nazvána za nepravděpodobnou, a to i jako pozdější konverze, z důvodu složitého převodu některých herních prvků.

Poslední trailer

Read this next