Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Duke Nukem je zpátky!

Shake it baby!

Jak se šuškalo, tak se stalo. Věčný Duke Nukem Forever v současné době dokončují vývojáři v Gearbox Software (Brothers in Arms, Borderlands) a vydavatelem je Take-Two. Gearbox doufá, že stihnou vydat hru v příštím roce.

Podle slov šéfa Gearboxu, Randyho Pitchforda, probíhají práce na DNF pod hlavičkou Gearboxu od konce roku 2009. „Hra samozřejmě nebyla dokončená, ale byla vytvořena spousta obsahu." Říká Randy. „Přístup, investice a proces vývoje v 3D Realms nebyl tak úplně ono a ke konci se zhroutil. V Gearboxu jsme všechny ty kusy spojili dohromady. Je to hra, jaká to měla být."

Duke Nukem Forever má být přímým pokračováním legendárního Duke Nukem 3D a bude obsahovat jak singleplayer, tak multiplayer. „Přijdou vetřelci a říkají, že chtějí být naši kamarádi. A Duke ví, že tohle nevyjde. Duke je opět středem dění a je na něm, aby zachránil svět." Říká Randy.

„Právě se nacházíme ve fázi, kdy jen uhlazujeme a dolaďujeme. Tohle je hra, u které nechceme dávat sliby, které nemůžeme splnit." Dodává Randy.

Na veletrhu PAX je hra v hratelném stavu a demo je k dispozici novinářům i veřejnosti. Přímo na PAXu hru prezentoval i sám Randy Pitchford, který začal: „Věříte tomu? Já sám tomu pořád nevěřím!" Podle Randyho Take-Two v hru silně věří a on sám tvrdí, že by měla vyjít příští rok. Randy potvrdil i platformy – Xbox 360, PS3 a PC.

Prezident 2K Christoph Hartmann se k znovuoživení Duke Nukem Forever vyjadřuje následovně: „Všechny skvělé věci trvají dlouho. Po odmlce ve videoherním světě je Duke Nukem zpátky a to v lepší formě, než kdykoliv dřív. Návrat krále ze starých dobrých časů stříleček potěší naše trpělivé fanoušky, stejně jako novou generaci. Duke Nukem Forever je důkazem éry, kdy střílečky byly odvážné a zábavné."

Randy Pitchford k tomu dodává: „Hail to the king, baby! Je to neuvěřitelné, je to nářez a fakt se to děje! Gearbox umožní všem těm skalním vývojářům Duke Nukema a zkušeným vývojářům – veteránům hru společně s námi dokončit."

„Všichni hráči si zaslouží šťastný konec a poté, co jsme my všichni kolem Duke Nukem Forever pocítili celé spektrum emocí, já jsem nadšen, že mohu být v pozici důvěry a mohu to dokončit."

„Jsem šílený? Balls of steel, baby, balls of steel!" Uzavírá stylově Randy Pitchford, prezident Gearbox Software.

První reakce hráčů, kteří si hru mohli zahrát, jsou nadšené a pozitivní. Hratelnost je prý zábavná, grafice by údajně prospělo ještě trochu doladění, ale toho se hra dočká, má na to ještě rok. Demo, které má veřejnost možnost vyzkoušet na PAXu, začíná stylově močením do pisoáru a obsahuje i další ikonické momenty, monstra a zbraně známé především z Duke Nukem 3D.

Teaser obrázky z PAXu:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Duke Nukem Forever

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments