Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Duke Nukem se brzy vrátí

Podle 3D Realms není DNF nutně mrtvý.

Letošek byl pro Duke Nukema a jeho tvůrce z 3D Realms opravdu krušným rokem, ale zdá se, že firmě i její čelní videoherní postavě se blýská na lepší časy.

"Následující roky budou pro Duka silné," tvrdí šéf firmy Scott Miller. "Ve vývoji je celá řada her s Dukem v hlavní roli, přičemž ty v pokročilé fázi vývoje vyjdou už příští rok (2010)."

Hráči se pochopitelně nejčastěji ptají na tu, která je ve vývoji přes deset let a podle posledních zpráv má být zrušená, tedy Duke Nukem Forever. "Ano, sice jsme rozpustili interní vývojářský tým, to se ale nutně nerovná zrušení celého projektu," tvrdí Miller tajemně.

3D Realms prý také chtějí Duke Nukema přivést na pole tzv. casual her, patrně dalšími arkádami pro Xbox Live a PlayStation Network (v této oblasti se spekuluje např. o remaku Duke Nukem: Manhattan Project). V době čím dál silnějšího trhu s iPhone hrami je také nasnadě, že 3D Realms dotáhnou dvě již dříve oznámené hry s Dukem právě pro tuto mobilní platformu.

A ani to nekončí: Duke Nukem Trilogy je momentálně ve vývoji pro Nintendo DS a Sony PSP - a není tomu tak dávno, co se na facebookové stránce hry objevil nový obrázek "D-Day", věštící patrně blízké oznámení dalšího plnohodnotného titulu s Dukem v hlavní roli.

Read this next