Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Důvody zrušení NBA Elite 11

EA jsou pyšní na svou odvahu.

Dřívější zpráva o náhlém posunutí NBA Elite 11 na příští rok vyvolala celou řadu otazníků nad kvalitou titulu. Kromě ztráty ohromného množství peněz to nahrávalo také konkurenčnímu titulu od NBA 2K11 od Take-Two. Nebylo pak takovým překvapením, že tento basket od EA byl nakonec začátkem tohoto měsíce úplně zrušen.

Nyní vyšla najevo trpká pravda o důvodech zrušení celého projektu. Andrew Wilson, vedoucí sekce EA Sports k tomu pro IGN řekl: "NBA Elite 11 prostě byla špatná hra, tak jsme ji zrušili. Jsme pyšní na to, že nestrkáme prostředky do něčeho, co nemá potřebnou kvalitu."

Dřívější spekulace o bídném zpracování této známé značky nabraly reálných rozměrů již po vydání dema, které obsahovalo celou řadu chyb. Hlavním problémem měla být snaha reinventovat tuto značku celou řadou nových nápadů, které ale v praxi nefungovaly. EA po tomto neúspěchu propustilo vedoucího studia EA Canada a vývoj NBA 12 předalo tvůrcům série Madden NFL. Podobné fiasko by si EA už nemělo dovolit, protože NBA patří v USA k nejpopulárnějším sportům a zisky z této hry se pohybují v řádech desítek milionů dolarů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

NBA ELITE 11 (cancelled)

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments