If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Victoria 2

Spousta vylepšení a navázání na HoI 3.

Hra Victoria: An Empire Under the Sun od Paradox Interactive rozhodně nebyla pro každého. Zatímco série Europa Universalis se zaměřovala na průzkum a kolonizace a Hearts of Iron na válečná tažení, Victoria byla vždy spíše o interním managementu. Zaměřovala se na sociálně politické změny v zemi, rozvoj průmyslu a zejména pak na vnitřní ekonomiku. Dodnes je hra považována díky svému komplexnímu finančnímu systému za nejlepší ekonomický simulátor z historie. Teď se dočkáme dvojky, která byla aktuálně oznámena.

Ta se bude odehrávat během koloniální éry 19. století a opět budete ovládat jednu zemi a starat se o její průmyslový rozvoj, politické reformy, vojenské úspěchy a kolonizaci.

Podle tvůrců bude hra obsahovat stovky historických událostí a rozhodnutí. Vaši zemi budou historií provázet historické a dynamické mise. Těšit se můžete na nový systém voleb, kdy budete moct tvořit koalice s dalšími stranami v parlamentu a senátu. Bude k dispozici mnohem více reformních kategorií s více možnostmi. Ve Victoria 2 bude kladen větší důraz na vzdělávání své populace. Diplomacii budete moct řešit i silou (obrovská armáda před branami bývá docela kvalitní diplomatický argument). Na mapě uvidíte také sféry vlivu jednotlivých mocností, vyzkoumat budete moct přes tisícovku různých věcí, hrát budete moct za více než 200 zemí a to od roku 1835 až na počátek 2. světové války. A aby toho nebylo málo, uložené pozice z konce Victoria 2 budete moct přesunout do Hearts of Iron 3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments