If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

DX11 podpora pro Deus Ex a Batmana

PhysX a efekty zvládne nejen Arkham City.

Říjnové číslo PC Gameru přineslo zprávu, že Batman: Arkham City bude podporovat PhysX a 3D zobrazení. Díky vertikálnímu pojetí hry, poletování a houpání se mezi domy je prý 3D efekt zvlášť pozoruhodný, konstatoval redaktor magazínu.

Kromě 3D efektů bude hra ve větší míře než první díl Arkham Asylum podporovat i fyzikální efekty PhysX, takže když rozbijete dřevěnou zeď, poletí z ní na všechny strany třísky. Užijete si ale i podpory DirectX 11, teselace, mlhy nebo odpadků poletujících po ulici. Podle časopisu půjde i popadnout nepřítele a rozmlátit mu hlavu třeba právě o dřevěnou zeď.

Když už jsme u hardwaru, Eidos Montreal v novém rozhovoru s Gamespy potvrdil, že nadcházející PC verze Deus Ex: Human Revolution nebude jen obyčejným portem. Autoři prý speciálně pro PC vyvinuli DirectX 11 renderer, který zvládne teselaci ve skutečném čase, ambient occlusion, pole ostrosti a další efekty.

PC verze nového Deus Exu má podporovat i technologii AMD Eyefinity pro zobrazení na několika monitorech, nemluvě o 3DHD. Celý interface byl prý jinak kompletně přepracován pro klávesnici a myš, přičemž obě půjdou přizpůsobit dle potřeby, slibují autoři. PC verze je podle nich ta, kterou byste si měli zahrát, nabádají v rozhovoru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Batman: Arkham City

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Deus Ex: Human Revolution

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments