Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odhalena nová Castlevania

Legendární série se vrátí na obě konzole.

Na noční konferenci Konami při E3 sám Hideo Kojima zatnul tipec všem spekulacím o tom, co že je ten tajemný projekt, na nějž sám autor v uplynulých týdnech lákal. Půjde o novou Castlevanii, jejíž podtitul Lords of Shadow ale zasvěcencům neznámý není. Kojima z něj totiž tajemný teaser trailer s rytířem ukázal již na loňském veletrhu GC.

Hru vyvíjí Kojima Productions ve spolupráci s evropskou odnoží Konami a španělskými vývojáři z Mercurysteam a sám Kojima nad celou věcí jen dohlíží, tzn. není zřejmě aktivně zapojen ve vývoji.

Předvedený trailer se blýsknul řadou akčních scén trochu ve stylu série Devil May Cry, avšak okořeněných pro Castlevanii charakteristickými souboji s bičem. Na obrazovce se vedle hlavního hrdiny Gabriela mihnul ledový obr, jeskynní trol, ale také vlkodlak nebo obří pavouk. Nějakým způsobem v tom všem bude zapojená ona tajemná maska, protože trailer se ptá: "Umí skutečně přivést mrtvé zpět k životu?"

Podle producenta hry Davea Coxe bude zasazená v bohatém a otevřeném herním světě, jehož hrdina bude hledat spásu i odvetu. První obrázky si můžete prohlédnout v naší galerii pod článkem.

Autorům se navíc podařilo zajistit hvězdný dabing: Jasona Isaacse, Natashu McElhone, Roberta Carlyle nebo sira Iana McKellena, také známého jako Gandalfa.

Klíčovým slovem v pozadí nové Castlevanie má být změna. "Jak jistě víte, hra vznikla v Japonsku," připomenul Kojima. "Ale uvědomili jsme si, že jestli chceme držet krok s okolním světem, musíme do vývoje zapojit i evropské vývojáře." Konkrétně má jít o čerstvý a radikální remake série, která sice stále bude povědomá svým skalním fanouškům, ale zároveň dovede přitáhnout i další hráče.

Castlevania: Lords of Shadow vyjde příští rok pro PlayStation 3 i Xbox 360.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Lords of Shadow

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments